Stancija 1904

U srcu Istre, u idiličnom selu Smoljanci nalazi se Stancija 1904 koja svojim gostima nudi suvremeno renovirane i opremljene tradicionalne istarske kuće (stancija) okružene netaknutom prirodom. Osjećaj mira i potpune privatnosti omogućit će Vam nezaboravne trenutke odmora i uživanja.

Vlasnica, Draženka Moll

cutlery

Mjesto vrhunske kuhinje

U Stanciji 1904  kuha se s proizvodima iz okolice nabavljenim od malih proizvođača sira, voća i povrća, maslinovog ulja i mesa, a riba se uzima od poznatih ribara iz rovinjske okolice. Stoga se u Stanciji 1904 na stolu nalazi ono što priroda nudi u tom času. Glavni tajni sastojak je ljubav – radi se ono što se voli i u što se vjeruje, a to su prepoznali i gosti i struka.

Stancija 1904 dobila je nagradu EDEN (European Destination of Excellence) za 2012./2013. u kategoriji pristupačni turizam jer na ovom su imanju smještajne jedinice i okolica prilagođeni starijim osobama i osobama s invaliditetom, a jelovnici i cjenici osim na nekoliko jezika, pisani su i Brailleovim pismom za slijepe i slabovidne osobe.
European Destination of Excellence
Stancija 1904 ima priznanje “Recommended on TripAdvisor” priznanja koje se selektivno dodijeljuje samo onim objektima diljem svijeta koji na temelju objava korisnika/posjetitelja zavrijede tu titulu zbog kvalitete svojih usluga. TripAdvisor mjesečno ima preko 50 milijuna posjetitelja.
TripAdvisor
Stancija 1904 ima preporuku planetarno popularnog magazine CondeNast Traveller koji izrijekom navodi da se ovdje nudi udoban smještaj i izvrsna hrana.
CondeNast
Škola kuhanja Stancije 1904 je u američkom magazinu Gourmet specijaliziranom za gastronomiju, svrstana na 47. mjesto u svijetu.
Gourmet
Lonely Planet svrstava Stanciju 1904 na drugo mjesto The Best stay in Istria.
Lonely Planet